De Kompaan

over

algemene vergadering

Historische afbeelding van een gezellige mannenavond. Onze Algemene Vergadering gaat er anders aan toe.

Binnenkort moet De Kompaan zich presenteren aan een nieuw stadsbestuur. De Kompaan is zelf constant nog in verandering maar onderhandelingen en toekomstplannen werken beter als we zelf weten waar we voor staan. Wat is de betekenis van een buurtkeuken, bakkerij, samentuin, … ? Waarom anders nadenken over voedsel in de stad? Wat zijn de prioriteiten van De Kompaan? Welke rol heeft het betaalde personeel van De Kompaan? Aan welke stad werken wij?

Geef mee je stem en kom naar deze belangrijke vergadering!

Onderstaande video is heel politiek en erg lang, maar tegelijk heel inspirerend over de kracht van samenwerking en de offers die hier soms voor gemaakt moeten worden. Dit in combinatie met deze tekst van Anna Puigjaner geeft vuurwerk. Als je weet dat na 8 jaar honderden huishoudens in Mexico City deel uitmaken van een netwerk van gemeenschappelijke keukens, ongeveer een half miljoen inwoners van Lima in dergelijke keukens eet, Quebec op minder dan 10 jaar meer dan honderd buurtkeukens geactiveerd heeft en Tokyo in meer dan 500 tehuizen een combinatie opzoekt van ouderen en kinderen in de keuken, dan snap je dat De Kompaan het groot ziet.

Welkom in de Algemene Vergadering.

Iedereen, oude en nieuwe leden, is welkom om deel uit te maken van de algemene vergadering van De Kompaan en mee de toekomst te bepalen. De algemene vergadering is het belangrijkste bestuursorgaan van de vzw en bepaalt mee waar De Kompaan voor staat als organisatie.

Leden sinds vorig jaar schrijven zich best in of geven zeker een volmacht als ze niet kunnen komen (ook via het inschrijvingsformulier) zodat we een wettige algemene vergadering kunnen houden.

dinsdag 23 april

19u30 - 21u30

De Kompaan, Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout

inschrijven