De Kompaan

over

Buurtbak: Focaccia Art Herfst

Samen bakken is plezant! Daarom willen we onze ruimte, een oude bakkerij, openstellen naar de buurt zodat deze gezamenlijk gebruikt kan worden door mensen die graag samen bakken en kennis hierrond willen delen. We organiseren maandelijks een Buurtbak waar we onze ovens aanzetten en buurtbewoners uitnodigen om samen te bakken in De Kompaan. Er staat op die dag telkens ook een bakactiviteit gepland maar als je liever gewoon wil binnenspringen om de ovens te gebruiken en je eigen brood of gebak wil bakken in De Kompaan, wees welkom. Het is een uitnodiging om je buren te leren kennen, om weer in groep dingen te doen en vooral om samen te genieten van vers gebak. Kom jij ook? 

We starten het seizoen met focaccia Art. Focaccia is een Italiaans plat brood dat oorspronkelijk komt uit de streek rond Genua. De naam komt waarschijnlijk van het Latijnse focus (haard), zoals het werd genoemd door de Etrusken die het brood op hete stenen bakten.

Focaccia Art is het versieren van focaccia met groenten, kruiden,… De creaties zijn eindeloos. Wees creatief en maak je eigen van Gogh.

Kristina van GROF zal ons bijstaan voor een overheerlijk resultaat. Diezelfde dag is het kookworkshop van Velt en eten we ook samen in De Kompaan. Wie niet kan blijven voor het eten kan zijn focaccia ook thuis delen.

Al onze bakactiviteiten worden georganiseerd aan vrije bijdrage. Inschrijven is nodig als je zeker wil zijn van je plekje.

Tot dan!

zaterdag 17 september

14u-18u30

De Kompaan, Sergeyselsstraat 16, 2140 Borgerhout

inschrijven