De Kompaan

over

Buurtbak: herfstig gebak voor het oogstfeest

Samen bakken is plezant! Daarom willen we onze ruimte, een oude bakkerij, openstellen naar de buurt zodat deze gezamenlijk gebruikt kan worden door mensen die graag samen bakken en kennis hierrond willen delen. We organiseren maandelijks een Buurtbak waar we onze ovens aanzetten en buurtbewoners uitnodigen om samen te bakken in De Kompaan. Er staat op die dag telkens ook een bakactiviteit gepland maar als je liever gewoon wil binnenspringen om de ovens te gebruiken en je eigen brood of gebak wil bakken in De Kompaan, wees welkom. Het is een uitnodiging om je buren te leren kennen, om weer in groep dingen te doen en vooral om samen te genieten van vers gebak. Kom jij ook? 

De voorbije weken is er heel wat geoogst tijdens Antwerpen plukt waaronder appelen en peren. Samen met velt wordt er seizoensgebonden gekookt op 22 oktober voor het oogstfeest. Wij gaan met het bakteam op 15 oktober lekker herfstgebak maken voor op het feest, gebak dat een week houdbaar is of wat we gemakkelijk kunnen invriezen. Heb je zelf nog een goed recept voor een appel/peer gebak? Laat het me dan op tijd weten via [email protected].

Al onze bakactiviteiten worden georganiseerd aan vrije bijdrage. Inschrijven is nodig als je zeker wil zijn van je plekje.

Tot dan!

zaterdag 15 oktober

13u-17u

De Kompaan, Sergeyselsstraat 16, 2140 Borgerhout

inschrijven