De Kompaan

over

buurtmaaltijd op woensdag + temitayo

Elke woensdag gaan we samen aan tafel!
Vandaag krijgen we extra hulp van Temitayo Ogunbiyi. Zij nam kruiden mee uit Nigeria en we gaan samen kijken hoe we deze kunnen verwerken in de soep. Deze soep wordt vrijdag 7/6 geserveerd bij de opening van haar werk in De Singel. Kijk hier voor meer info over deze feestelijke opening.

 

Leer je buren kennen, kook eens met iemand anders of kom gewoon eten. Vanaf 15u koken we samen een maaltijd met overschotten van de boer en lokale groentewinkels. Er wordt gegeten tussen 18u en 20u, aan vrije bijdrage. Iedereen is welkom!

> Help je graag met koken? Laat ons weten dat je komt of stap gewoon spontaan binnen! Steeds op woensdagmiddag tussen 15u en 18u.

> Wil je komen eten? Kom maar af! De maaltijd wordt elke woensdag gegeten tussen 18u en 20u.

 

OOK BELANGRIJK
Geen Kompaan zonder Kompanen,
onderstaand bericht,
om u tot vrijwilligerswerk aan te manen.

Om de keuken te laten draaien, zijn er verschillende kleine taakjes die vervuld mogen worden.  Klik op de links hieronder om aan te geven wat je graag zou doen. Het blijft vrijwilligerswerk en je geeft zelf aan wanneer of hoeveel je kan helpen.

Overschotten ophalen: elke woensdag halen we bij de Safina (in de Bleekhofstraat, hier om de hoek) gratis groenten en fruit op om te verwerken in de maaltijd. Je kan alles in de (fiets)kar van De Kompaan laden en brengt het naar De Kompaan waar de koks het zullen verwerken. De bedoeling is om een groepje te vormen, zodat er een roulatiesysteem kan ontstaan: je hoeft dan maar eens in de paar weken te gaan.

Keukenverantwoordelijke: het is goed om een aantal mensen te hebben die graag beslissingen nemen, een recept kiezen op basis van de aanwezige groenten en de rest van mensen een beetje willen aansturen. Je hoeft hier niets voor voor te bereiden, alles gebeurt ter plekke in De Kompaan. Je werkt samen met alle andere vrijwilligers. Keukenverantwoordelijke ben je één keer of af en toe, je geeft het zelf aan.

Afsluit: na lekker gegeten te hebben, zorgen voor de afsluit op woensdag. Je spoort mensen aan samen de afwas te doen en De Kompaan netjes achter te laten. Je zorgt ervoor dat de lichten uit zijn en de deur op slot is.

woensdag 5 juni

Koken tussen 15-18u, eten tussen 18-20u

De Kompaan, Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout