De Kompaan

over

buurtmaaltijd op woensdag

Elke woensdag gaan we samen aan tafel!

Leer je buren kennen, kook eens met iemand anders of kom gewoon eten. Vanaf 15u koken we samen een maaltijd met overschotten van de boer en lokale groentewinkels. Er wordt gegeten tussen 18u en 20u, aan vrije bijdrage. Iedereen is welkom!

> Kom je graag helpen koken? Laat ons iets weten of stap gewoon spontaan binnen! Steeds op woensdagmiddag tussen 15u en 18u.

> Wil je komen eten? Kom maar af! De maaltijd wordt elke woensdag gegeten tussen 18u en 20u.

Persoonlijk berichtje van de schipper:

Ik droom van een keuken waar elke avond mensen samen kunnen koken die daar zin in hebben, elkaar aanmoedigen en dingen proberen. Andere mensen komen ’s avonds langs en schuiven bij aan tafel. Zonder reservatie of gedoe. Je deelt in het gebeuren en maakt mee een avond die je niet op restaurant ervaart. Er is geen menu of keuze, je eet wat de pot schaft en deelt de tafel met anderen. Je deelt eigenlijk de huislijkheid ín de stad met anderen. Dit lukt alleen maar als we het samen doen. Het is alleen maar mogelijk met genoeg mensen die hier plezier in hebben, en die zijn er zeker. We doen dit nu elke woensdag, maar ik droom dat het succes te groot wordt. Dat er mensen toekomen die helaas geen plek hebben die avond en daarom beslissen een andere avond hetzelfde te organiseren. Dat er uiteindelijk verschillende avonden in de week gekookt wordt.

Natuurlijk zal het soms wel mislopen maar dan bedenken we oplossingen. Nu is het moment van actie. Er zijn dertig stoelen in De Kompaan, een fornuis, een grote oven, grote en kleine keukentoestellen, een droogoven, kookboeken, …

Wees welkom, doe mee, stel iets voor.

woensdag 21 september

Koken tussen 15-18u, eten tussen 18-20u

De Kompaan, Sergeyselsstraat 16, 2140 Borgerhout