De Kompaan

over

ciabatta – focaccia – polleke

Wie heeft er al eens geëxperimenteerd met zuurdesem? Of wie leert het liever al doende van iemand en niet uit een boekje? Alle redenen zijn goed om deel te nemen aan de zuurdesemworkshop van Chris Boffin, vaste docent op de PIVA.

Tijdens de workshop werk je een zuurdesembrood helemaal af van begin tot eind. Je komt alle belangrijke basisinfo te weten over het deeg, kneden, rijstijd, … en je leert het brood ook correct te bakken in een broodoven. Vandaag oefenen we ons op ciabatta en focaccia.

EXTRA: terwijl het brood rijst, wordt er nog gewerkt aan andere bereidingen -> lekkere koekjes in de vorm van een handdruk, een polleke! Meer info binnenkort.

De Kompaan heeft goed bakmateriaal en Rofco (brood)ovens ter beschikking maar we dromen van een ploegje mensen dat hier mee aan de slag wil gaan. Je ziet het minder en minder zulke bakkerijen als op de foto hierboven. Dat vinden wij jammer! In onze verbeelding zijn dit geen professionele bakkers maar mensen die het plezier en kennis van het bakken willen delen. We geven daarom de voorkeur aan mensen die zich echt willen engageren en organiseren een tweede moment op 17/6 om alles nog eens op te frissen en zelf aan de slag te gaan. Geef bij je inschrijving dus zeker aan of je interesse hebt deel uit te maken van de bakploeg.

Er is plaats voor 10 mensen.
Je neemt deel aan een vrije bijdrage. Dat betekent niet dat de workshop gratis is, maar je geeft wat je kan. De richtprijs is 25€ per persoon (soep en brood als middageten inbegrepen). Deze bijdrage kan je cash ter plaatse betalen of overschrijven naar De Kompaan op het rekening nummer BE64 0689 3993 2552, met vermelding van je naam en de datum van de workshop.

zaterdag 20 mei

9u30 - 17u00

De Kompaan, Sergeyselsstraat 16, 2140 Borgerhout

inschrijven