De Kompaan

over

UITGESTELD! / fruit in de stad

OPGELET! DEZE ONTMOETING IS UITGESTELD NAAR EEN ONBEPAALD MOMENT

Op naar een stad waar je meer op het ritme van de seizoenen leeft? Waar je onderweg naar het werk een stuk fruit plukt?

Wat is de toekomst van fruit in de stad? Wat is er mogelijk of wat gebeurt er al? Tijdens Antwerpen Plukt (een project van De Kompaan en Velt deze zomer) merkten we veel enthousiasme om te helpen plukken en dat creëert natuurlijk ook mogelijkheden. Bart Backaert en Jurgen Ceuppens stimuleren onze fantasie met theoretische en praktische voorbeelden uit binnen- en buitenland. Achteraf is er ruimte voor een gesprek.

Bart Backaert is hoofdbrigadier van de groendienst van de stad Aalst en probeert al jaren vanuit de praktijk te tonen wat er allemaal mogelijk is met bomen in een stad. Deze ervaring geeft ook belangrijke inzichten in de mogelijkheden en uitdagingen van fruit op openbare plaatsen.

Jurgen Ceuppens is urbanist en landschapsarchitect in wording. In het verleden was Jurgen ook al verbonden met De Kompaan toen we onze verbouwingen een eerste richting wilden geven.

Om het aantal aanwezigen onder controle te houden werken we met inschrijvingen. Het is niet verplicht, je kan de avond zelf ook nog aansluiten, maar wie ingeschreven is, krijgt voorrang.

(foto: Hendrik de Schrijver)

 

EXTRA INFO:

Deze ontmoeting vindt plaats in het kader van Antwerpen Plukt, een project dat De Kompaan deze zomer organiseerde met Velt. Op donderdag 2/12 organiseren we een gesprek, bedoeld voor middenveldorganisaties, stadsbestuur en administratie, vanuit de ervaring van Antwerpen Plukt en rond twee centrale vragen:

– Hoe kunnen we van Antwerpen Plukt een stadsproject maken? Hoe kunnen we andere buurtwerkingen in andere wijken organiseren, de verwerking op verschillende plaatsen laten plaatsvinden, organisaties betrekken, … Kunnen we zo ook in Antwerpen op een brede en gedragen manier iets creëren dat fruit en oogst centraal stelt?
– Hoe kunnen we op een andere manier nadenken over fruit in de stad. Welke problemen/uitdagingen brengt het met zich mee? Welke toekomst heeft publiek fruit?

De bedoeling is dat Antwerpen Plukt volgend jaar geen projectje meer is van De Kompaan en Velt, maar door verschillende organisaties mee wordt getrokken. De avond van zaterdag kadert dus mee in dat plan.

Ook interesse in het gesprek van 2 december (14u-16u30 in De Kompaan)? Laat het ons weten.

zaterdag 4 december

20u - 22u

De Kompaan, Sergeyselsstraat 16, 2140 Borgerhout

inschrijven