De Kompaan

over

snoeiworkshop

Tijdens de workshop kom je meer te weten over hoe je correct een boom kan snoeien en hoe een fruitboom groeit. De informatie wordt gecombineerd met kleine praktische oefeningen en voorbeelden. Wie dit wil kennen, komt kijken. Wie het wil kunnen, gaat mee de ladder op. Breng eventueel je eigen snoeimateriaal mee, want goed materiaal zorgt al voor de helft van het werk.

Hier alvast de moeilijkste zin van de workshop: “Bij het aanplanten van een fruitboom is snoei noodzakelijk om te komen tot een goede ontwikkeling van de gesteltakken. De volgende vijf tot tien groeijaren zorgt de vormsnoei voor voldoende vruchthout op de juiste plaats. Daarna zorgt de onderhoudssnoei voor de juiste verhouding tussen groei en bloei.”

*** *** ***

Met Antwerpen Plukt zetten we in op het oogstgevoel in de stad. Wat kunnen we allemaal oogsten? En wat zullen we er samen mee doen? Het steeds groeiend netwerk van organisaties en vrijwilligers zet zich in door te plukken, te koken, workshops te organiseren, en nog veel meer.

We concentreren ons op appelen en peren maar ALS we willen oogsten hebben we natuurlijk ook bomen nodig met fruit. We overleggen met de stad om meer fruitbomen aangeplant te krijgen en we leggen fruitboomeigenaars uit hoe ze hun boom kunnen onderhouden.

Deze workshop is een samenwerking van De Kompaan, Provinciaal Domein Rivierenhof en Velt met de steun van het district Borgerhout,  Stad Antwerpen en Velt Antwerpen.

zaterdag 23 september

10u-12u30

Kinderboerderij Rivierenhof

inschrijven