De Kompaan

over

Voedt Verbeelding – expo

De stad is hongerig.
Hongerig naar gezonde en betaalbare voeding.
Hongerig naar het schrijven van een collectief verhaal, waarin voedsel wordt gedeeld.
Hongerig naar ruimte waar experiment, kansen én onverwachte verbindingen centraal staan.
Hongerig naar een duurzaam getransformeerde en sociaal rechtvaardige stad.
Hongerig naar een constructieve dialoog tussen burgers, ruimtemakers en overheden.

Wees welkom en voedt je verbeelding: Proef, ruik, hoor en bekijk het resultaat van een sociaal experiment rond het toekomstbestendig transformeren van Borgerhout, aangedreven door burgerinitiatieven, voedsel en verbeelding! Waan jezelf in een exotische voedselbibliotheek, voedsel upcycle park of fruitmurendoolhof… Bezoek het aanrecht van de Borgerhoutse Reuskens en praat gezellig na met de buurt in het kruiden-bad-en-babbel-café. Omdat verbeelding ons allen voedt!

Deze expo is er voor iedereen die zijn verbeelding wilt laten prikkelen en zich wilt laten verwonderen over het potentieel en engagement van Borgerhout en zijn Borgerhoutenaren. As the language of imagination is universal, so is this exhibition! Be welcome and be wondered about the possible future of Borgerhout – a heartwarming district. Gezien verbeelding geen geld kost, is deze expositie gratis of aan vrije bijdrage (ten voordele van ‘De Kompaan’). Drinken en versnaperingen worden geserveerd in ruil voor een babbel.

HONGER NAAR MEER?
Op zaterdag 19 november opent de expo zich feestelijk in ‘De Kompaan’ (Sergeyselsstraat 16, 2140 Borgerhout). Snuister tussen 13u en 19u doorheen de expo op een moment dat voor u past of volg een rondleiding (elk half uur start er een nieuwe rondleiding).
Krijg je tijdens dit openingsevent maar niet genoeg? Of kan je er helaas niet bij zijn…? Niet getreurd! De expo verspreidt zich de drie weken nadien over de wijk. Ontdek ze in het cafetaria van ‘t Werkhuys, het cafetaria van Dienstencentrum Den Bleek, de inkomhal van het districtshuis, De Kompaan of toevallig op straat.

OVER
Deze expo wordt georganiseerd door twee voormalige studenten ingenieur-architectuur Lotte van Vinckenroye en Laura Dreesen. Ze komt tot stand in nauwe samenwerking met buurtvoedselatelier ‘De Kompaan’ en kadert binnen de ontwerpstudio ‘Possible Futures’ aan de KULeuven, onder leiding van Ward Verbakel. Deze expo wordt mede mogelijk gemaakt door ’t Werkhuys, Dienstencentrum Den Bleek, het districtshuis van Borgerhout en al wie op zijn eigen manier heeft bijgedragen aan het sociaal experiment.

zaterdag 19 november

13u - 19u

De Kompaan, Sergeyselsstraat 16, 2140 Borgerhout