De Kompaan

over

we kopen De Kompaan – tweede coöperanten bijeenkomst

De Kompaan wil het gebouw waar ze nu in zit collectief aankopen door een coöperatie op te richten.

Een groep architecten heeft voor deze ruimte in de Sergeyselsstraat (vrijwillig!) een plan ontworpen dat het potentieel van het pand blootlegt. Een mooie maquette van de binnenruimte, een binnentuin, daktuin én dakserre doet dromen. De transformatie moet het gebouw omvormen tot een publieke ruimte die gemeenschappelijk beheerd wordt. De bouwaanvraag is ondertussen goedgekeurd! Een teken dat dit project gedragen wordt door de stad.

De werking heeft al een stukje van haar mogelijkheden getoond en krijgt ook hier de erkenning van stad en district voor de verbinding die ze creëert. De stap om het gebouw te kopen, kan ons helpen te verankeren in de wijk en een duurzame werking uit te bouwen.

Maar de coöperatie is meer dan dat. Door het pand samen aan te kopen, denkt ze na over de verdere invulling en betekenis van het gebouw voor haar buurt. De werking van De Kompaan bezet het gebouw immers maar deeltijds.

Vanuit de werking ondersteunen we de oprichting van de coöperatie en een eerste groepje is al gevormd. Ze ontvangen iedereen die geïnteresseerd is hier aan mee te werken met open armen!

Zin om mee na te denken? Ervaring met coöperaties? Of geïnteresseerd om misschien coöperant te worden? Kom dan zeker af!! Inschrijven is niet noodzakelijk, maar zo weten we wel wie we kunnen verwachten en houden we je in de toekomst op de hoogte.

 

 

 

dinsdag 24 mei

19u

De Kompaan, Sergeyselsstraat 16, 2140 Borgerhout

inschrijven