De Kompaan

over

buurtbakkerij

In de buurtbakkerij leren we van elkaar en delen we. We proberen wekelijks een (zuurdesem)recept uit en dikwijls is dit een recept van één van de vrijwilligers dat we aanpassen. Als er droge gist of bakkersgist in het recept staat, proberen we deze te vervangen door zuurdesem. Regelmatig nodigen we ook een professionele bakker uit die ons een techniek aanleert of een specifiek brood leert maken. Voorlopig bakken we brood voor onszelf en de buurtkeuken. Tussendoor maken we koekjes en ander gebak.

De buurtbakkerij zit vol verrassingen en staat open voor iedereen.

Op donderdag bereiden we het deeg voor (meten, mixen, rijzen, vormen, rusten) en vrijdag is bakdag. Naast de ervaring en de kennis, zorgen we er voor dat je steeds naar huis gaat met een (stuk) brood. Net zoals met onze buurtkeuken ben je welkom om te komen wanneer je wil. Kom je één keer of elke week, jouw keuze! Deelnemen is aan vrije bijdrage en je moet niet inschrijven.

Samen werken we aan lekker zuurdesembrood maar De Kompaan staat voor kennisdeling en verbinding in de maatschappij. Met onze bakkerij hopen we zo een open gemeenschap te vormen rond brood.