De Kompaan

over

buurtmaaltijd op woensdag

Elke woensdag gaan we samen aan tafel!

Leer je buren kennen, kook eens met iemand anders of kom gewoon eten. Vanaf 15u koken we samen een maaltijd met overschotten van de boer en lokale groentewinkels. Er wordt gegeten tussen 18u en 20u, aan vrije bijdrage. Iedereen is welkom!

> Kom je graag helpen koken? Laat ons weten dat je komt of stap gewoon spontaan binnen! Steeds op woensdagmiddag tussen 15u en 18u.

> Wil je komen eten? Kom maar af! De maaltijd wordt elke woensdag gegeten tussen 18u en 20u.

 

OOK BELANGRIJK
Geen Kompaan zonder Kompanen,
onderstaand bericht,
om u tot vrijwilligerswerk aan te manen.

Om de keuken te laten draaien, zijn er verschillende kleine taakjes die vervuld mogen worden.  Er zijn keuzeopties voor de maanden mei, juni, september en oktober. Klik dus even door de zomermaanden heen om je keuze in te geven! Als we zicht krijgen op voldoende deelnemers voor de heropstart in de herfst, kunnen we met een gerust gemoed de zomer in gaan 🙂

Overschotten ophalen: elke woensdag halen we bij de Safina (in de Bleekhofstraat, hier om de hoek) gratis groenten en fruit op om te verwerken in de maaltijd. Je kan alles in de (fiets)kar van De Kompaan laden en brengt het naar De Kompaan waar de koks het zullen verwerken. De bedoeling is om een groepje te vormen, zodat er  een roulatiesysteem kan onstaan: je hoeft dan maar  eens in de paar weken te gaan. Kies hier een datum om overschotten op te halen.

Keukenverantwoordelijke: er zullen wekelijks 2 personen aangesteld worden als keukenverantwoordelijke op woensdag. Je hoeft hier niets voor voor te bereiden, alles gebeurt ter plekke in De Kompaan. Je werkt samen met alle andere vrijwilligers en zorgt dat je aanwezig bent om het menu samen te stellen, vragen van (nieuwe) vrijwilligers te beantwoorden en te helpen met koken. Kies hier een datum als keukenverantwoordelijke.

Afsluit: wekelijks zullen 2 personen samen na lekker gegeten te hebben, zorgen voor de afsluit op woensdag. Je hoeft hier niets voor voor te bereiden, alles gebeurt ter plekke in De Kompaan. Je werkt samen met alle andere vrijwilligers en leidt de afsluit in goede banen. Je spoort mensen aan samen de afwas te doen en De Kompaan netjes achter te laten. Je zorgt ervoor dat de lichten uit zijn en de deur op slot is. Kies hier een datum en help af te sluiten.

Overschotten wegbrengen: op donderdag brengen we te voet of met de fiets het eten dat overblijft van de buurtmaaltijd vanuit De Kompaan naar De Steenhouwer (vlakbij: in de Provinciestraat), een organisatie die maaltijden voorziet voor dak- en thuislozen. De bedoeling is om een groepje te vormen, zodat er een roulatiesysteem kan ontstaan: je hoeft dan maar eens in de paar weken te gaan. Kies hier een datum om de overschotten weg te brengen.