samentuin
Als we spreken over voedsel in de stad, is het ook interessant te kijken of we iets kunnen telen en oogsten in de stad. De samentuinen van De Kompaan zijn een experiment in deze richting. Het is een plezier om iets te zien groeien en je hebt bovendien niet de stress en het onderhoud van een eigen moestuin, want je doet het dus samen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, laat het ons weten als je aan een specifieke tuin wil deelnemen.
Naast tuinieren kan je in deze tuinen ook terecht met je groenafval. Kom je jouw groenafval op onze composthopen smijten? Bye bye druipende groene zakken of stinkende container? Stuur ons een berichtje.
Samentuin Bretel is ongetwijfeld de tuin die nu al het verste staat. Op de hoek van de Stenenbrug en Turnhoutsebaan wordt er sinds de herfst van 2020 gewerkt aan een prachtig eiland in de stad, met samenwerking van Samenschool en regelmatig bezoek van scholen uit te buurt. Het lijkt een privé-tuin want er is een hek met een slot maar iedereen is welkom en kan de code krijgen. Nu hebben we verschillende bakken, groenten, planten en struiken in volle grond, kippen, gezellig tuinhuis, toilet.
schrijven naar bretel*at*dekompaan*punt*org
Samentuin De Werktuyn heeft een eerste testfase achter de rug. Het is een publieke tuin, die verschillende doelen dient (hondenwei, voetbalveld, rookhoek, dingen trashen of in brand steken …) waar wij ook graag onze bijdrage aan willen leveren met een moestuin/samentuin. We zochten het voorbije jaar steun bij de buurtbewoners en de eerste bedjes zijn nu ook klaargelegd. Een samenwerking van De Kompaan met ’t Werkhuys en Samenlevingsopbouw
schrijven naar machteld*punt*de*punt*ryck*at*werkhuys*punt*be
Samentuin Den Bleekselder is nu ook van start en belooft een mooie plek te worden aan het begin van de Montensstraat (muurschildering met joodse vrouw en duif). Een samenwerking van De Kompaan met Den Bleek.
schrijven naar denbleekselder*at*dekompaan*punt*org
Heb je graag advies over samentuinen in Antwerpen? Kijk dan eens op de website van de stad!