De Kompaan

over

EXTRA WORKSHOP Antwerps handje + Antwerps handje = Antwerps polleke

Wie reikt een ander nog de hand? We zijn het wat verleerd, maar toch is het een betekenisvol gebaar. Als begroeting, als teken van vriendschap, hulp of solidariteit. Laat je meenemen door Matteo Lucca, de Italiaanse Michelangelo van het brood, en maak je eigen ‘polleke’ op woensdag 2, donderdag 3 of vrijdag 4 november. Een workshop voor alle leeftijden.

De Italiaanse kunstenaar Matteo Lucca maakt al jaren beeldhouwwerken in brooddeeg. Met zijn hulp maken we sculpturen van onze handen en ontwerpen zo een nieuw Antwerps koekje: het Antwerps Polleke. Geen Antwerps Handje dat alleen staat, maar een hand die solidair is. Twee handen die elkaar kennen en die elkaar een polleke geven.

Om dit polleke te maken, zoeken we mensen die elkaar kennen, elkaar graag zien of een band hebben met elkaar … en dit gebaar met elkaar willen delen. Laat het je echter niet tegenhouden om alleen deel te nemen en je in te schrijven want de dag zelf leer je ook mensen kennen. Tijdens de workshop kom je meer te weten over het werk van Matteo Lucca, maak je je eigen ‘polleke’ en leer je hoe je thuis ook zelf aan de slag kan gaan.

OPGELET: Je leert hoe je het achteraf zelf kan maken, maar het werk dat je tijdens de workshop maakt, krijg je niet mee naar huis. Het zijn werken die als model zullen dienen voor onze eigen koekenplank en ze zullen als gezamenlijk kunstwerk ten toon gesteld worden in De Kompaan. Verder hopen we dat het werk geveild kan worden als kunstwerk want Matteo Lucca schenkt de opbrengst aan De Kompaan om deze en toekomstige activiteiten mogelijk te maken.

Praktisch:
Woensdag is VOLZET

vrijdag:
10u: start workshop
12u30: middageten en handen bakken
15u: afronden

Zaterdag:
11u: start workshop
13u: middageten en handen bakken
16u: afronden

ook Zaterdag:
17u – 19u: als extraatje organiseren we een kleine expo met alle werken voor iedereen die geïnteresseerd is. Inschrijven is niet nodig.

De workshop is voor alle leeftijden.
Er is telkens plaats voor 14 mensen of 7 duo’s, vergeet je dus niet in te schrijven!
Je neemt deel aan een vrije bijdrage. Dat betekent niet dat de workshop gratis is, maar je geeft wat je kan. De richtprijs is 10€ per persoon (soep en brood als middageten inbegrepen). Deze bijdrage kan je cash ter plaatse betalen of overschrijven naar De Kompaan op het rekening nummer BE64 0689 3993 2552, met vermelding van je naam en de datum van de workshop.

Deze workshops maken deel uit van de Vergeten Broodcentrale. Voor het maken van deze sculpturen gebruiken we gemalen oud brood dat we in de buurt hebben verzameld.

zaterdag 5 november

De Kompaan, Sergeyselsstraat 16, 2140 Borgerhout

inschrijven