De Kompaan

over

Polleke ontmoet Antwerps Handje

De Kompaan maakte koekjes in de vorm van een ‘polleke’. Twee handen in elkaar, die elkaar kennen of helpen, een mooi symbool voor onze werking en de solidariteit in onze stad. Polleke is een koek met een verhaal. Het is onze ambitie dat deze koekjes door alle bakkers gebakken kunnen worden die achter deze verbindende boodschap staan. Meer info over het ontstaan en de toekomst van Polleke op deze pagina.

We inspireerden ons op de bekende symbolen van de stad en natuurlijk de Antwerpse Handjes, een koekje dat 90 jaar geleden is uitgevonden door Jos Hakker en ondertussen niet meer weg te denken is.

Vandaag, op de erfgoeddag, brengen we Polleke en het Antwerps Handje samen! Ben je er graag bij en kom je Polleke mee vertegenwoordigen? Afspraak om 14u45 bij het ADVN. We pikken in op de rondleiding van 15u.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken in het ADVN tussen 15 februari en 26 april. Groepsbezoeken met korte rondleiding van een half uur zijn mogelijk, neem hiervoor contact op met [email protected]

Openingsuren:
Van 15 februari tot 29 februari elke dag – van 9 tot 16u.
Van 1 maart tot 26 april elke weekdag – van 9 tot 16u.
De expo is geopend tijdens Erfgoeddag op zondag 21 april.

 

Polleke is mogelijk gemaakt door de steun van het district Borgerhout en de stad Antwerpen.

De tentoonstelling is een realisatie van het ADVN en kwam tot stand op initiatief van Koekenstad Antwerpen en zijn bezieler Piet De Lombaerde. De inhoudelijke uitwerking van deze expo gebeurde in nauwe samenwerking met Kazerne Dossin en het MAS.

zondag 21 april

14u45 ter plaatse / rondleiding om 15u + muziek en hapjes

ADVN, Lange Leemstraat 26, 2018 Antwerpen