De Kompaan

over

polleke

Koekjes voor iedereen! We hebben zelf koekjes ontworpen in de vorm van een ‘polleke’, kom ze proeven! Twee handen in elkaar, die elkaar zoeken, raken, ontmoeten, helpen, een mooi symbool voor onze werking en de solidariteit in onze stad. Polleke is een koek met een verhaal.

Polleke wordt op dit moment gebakken in onze bakkerij op donderdag en vrijdag, maar er is geen licentie of octrooi. Het is onze ambitie dat Polleke door alle bakkers gebakken kan worden ten teken van de solidariteit in onze stad. Ben je geïnteresseerd? Vul dan dit formulier in.

Polleke is bedacht door De Kompaan met de hulp van Matteo Lucca, een Italiaanse beeldhouwer die in november 2022 samen met een groep deelnemers verschillende vormen van ‘pollekes’ of handdrukken onderzocht. Hoeveel kan je zeggen met een eenvoudig gebaar, ongelooflijk! Uit deze verschillende vormen kozen we één vorm waar Eddy Van Lommel koekenplanken van gesneden heeft terwijl Marjolein Perquy vormen heeft gebakken waar we brood in kunnen maken. Anne Bausart en Chris Boffin hebben workshops gegeven in het gebruik van deze koekenplanken en deelden hun recept. Enrica Camporesi heeft het initiatief genomen om gezamenlijk een verhaal te schrijven en samen met Laura Dreesen dit visueel te vertalen.

Het is duidelijk dat hier nog veel meer mensen aan meegewerkt hebben die hun handen, ideeën en tijd geleend hebben aan Polleke. Het is een open groep waaraan jij ook kan deelnemen. Welkom!

Dit koekje is mogelijk gemaakt door de steun van het district Borgerhout en de stad Antwerpen.